סקירת מייבשי שיער

מייבש שיער

פורמולה טבעית ייחודית להצמחת שיער ומניעת נשירה שיעילותה הוכחה במחקר קליני!

מיליוני נשים ברחבי העולם מחפשות אחר מייבש השיער המושלם: כזה שיהפוך את השיער תוך כמה דקות לחינני ומבריק ויתמוך היטב בצורה והתספורת, גם אם לא ביקרנו אצל הספר שלנו השבוע. אז האם מצאנו את המייבש המושלם? חיפשנו, בדקנו והשווינו – הסקירה המלאה לפניכם:

מייבש שיער מומלץ: סקירת המותגים המובילים

דייסון

אמנם המותג דייסון מוכר לנו בעיקר מעולם שואבי האבק, אבל בשנים האחרונות מרימה החברה את הכפפה גם בתחום ייבוש ועיצוב השיער, במה שנראה כמו תחילתו של עידן חדש ומופלא.

דייסון סופרסוניק הוא מוצר פרמיום מהקצה העליון של טכנולוגיית עיצוב השיער, שמציע ייבוש, עיצוב ויישור שיער ברמה גבוהה – פתרון מקצועי ומתקדם שמוכוון למגזר הפרטי ולא רק לספר המדופלם. המחיר נע בין 1,500-2,000 ₪ כך שהמייבש יתאים מאוד למי שמעצבים את השיער על בסיס קבוע ורוצים דגם שנחשב לביצועיסט המוביל בשוק נכון להיום.

יתרונות: פיתוח טכנולוגי ייחודי ופורץ דרך בתחום ייבוש השיער, עוצמתי, מהיר, מקצועי ושקט עם תוצאות גבוהות, משפר את רכות השיער ונוח מאוד לעבודה. 

חסרונות: המוצר לא זול, ולצערנו לא מתאים לכל כיס.

איתמר

חברת איתמר המקומית והוותיקה משווקת בהצלחה כבר שנים את שני מייבשי העל של חברת Pelux האיטלקית תחת השמות "איתמר 3600" (מתאים לשיער דק וקצר) ו"איתמר 4600" (בעל ההספק העוצמתי ביותר – מתאים לשיער עבה, מלא וארוך). שניהם נחשבים לכוכבים אמינים וסופר פופולריים בקהילה המקצועית, המעניקים ייבוש מלא תוך האפשרות למראה מבריק, חלק או מנופח.

מחירו הממוצע של הפן עומד על כ-600 ₪ אך ניתן למצוא אותו גם בפחות, תלוי בחנות. בפועל, אלה המייבשים המקצועיים הנפוצים ביותר, שמעניקים תוצאה מושלמת ולא בכדי נמצאים בכל מספרה.

יתרונות: אחיזה ארגונומית ומשקל קל שמתאימים לייבוש ממושך, פעולה שקטה ופונקציונליות גבוהה בבחירת דרגות החום, המהירות וסוג הפיה. מוצר עמיד ואמין לשנים.

חסרונות: הדגמים לא עברו פיתוח או שדרוג משמעותי לאורך השנים ואינם מתאימים לתלתלים.

גדעון

גדעון קוסמטיקס מתמחה כבר מספר עשורים בשיווק אביזרים מקצועיים בתחום עיצוב השיער, כאשר פן גדעון הידוע שלה נמנה עם המייבשים המקצועיים הפופולריים ביותר בישראל. מוצרי סדרת NGPRO של החברה פותחו במיוחד כדי להביא כל עיצוב שיער לכדי שלמות ולתמוך בקבלת מראה יציב ועמיד.

ברמה הטכנית, כל אחד מהמייבשים (גדעון 3500, 3700, 3800, 3900) מגיע עם מפרט טכני חזק הכולל מנוע עוצמתי מאוד, מבנה ארגונומי לעבודה ממושכת ומבנה פיה צר המרכז את החום וממקסם תוצאות. אז כמה זה עולה? רק 300-500 ₪ בממוצע והפן הזה שלכם.

יתרונות: מנוע עוצמתי, שקט ואמין מאוד, פן קל ונוח לאחיזה ממושכת, חום עוצמתי (תוצאה מלאה תוך 10-15 דקות בלבד!) והכל במחיר עממי זול יחסית לשוק.

חסרונות: לא מאוד חדשני ביחס לפיתוחים מתקדמים יותר המציעים מבחר מהירויות גדול, עוצמה משמעותית (מעל 2000) ועיצוב מפתה.

רמינגטון

לחברת רמינגטון המפורסמת שמתמחה בשיווק מוצרים לעיצוב שיער הקרקפת והפנים, יש כמה וכמה דגמים מוצלחים מאוד בקטגוריית מייבשי השיער. שניים מהם לוכדים את עיקר תשומת הלב:

הראשון – D5017 הזול (כ-200 ₪) והאידיאלי לפנפון מידי פעם, שמגיע עם טכנולוגיה למניעת חשמל סטטי וערכה מלאה לעיצוב הכוללת דיפיוזר לתלתלים, מברשות ופילטר נשלף לניקיון קל. 

השני – AC8901 (כ-300 ₪) שמספק חום אחיד לשערה ומעניק בכך עמידות והגנה מוגברים לשיער לצד תוצאה עמידה ומלאה ברק לפרק זמן טוב. גם הדגם הזה מצויד בטכנולוגיה לביטול החשמל הסטטי.

יתרונות: מנוע טורבו עוצמתי ומהיר עם ייבוש מלא בשליש זמן, הגנה איכותית על השיער וללא חשמל סטטי, הכל במחיר אטרקטיבי למדי.

חסרונות: הכבל של המכשירים די קצר, כך שצריך שקע סמוך מאוד למראה. מכשיר ה- AC8901גם מעט כבד.

אמיקה

חברת אמיקה מעט שונה בנוף ופונה בעיקר לדור הצעיר שמעוניין במכשירים קלילים עם חווית עיצוב נוחה וכיפית, מבלי להתפשר על האיכות כמובן. כל מייבשי החברה מתבססים על פרי האובליפיחה שמעניק לחות, חוזק ובריאות טובה יותר לשיער.

המחיר הרשמי של ערכת המיני הוא 400 ₪ ומייבש ה-2300 שלה עולה 600 ₪. החברה מקדמת דור מוצרים אקולוגיים שאיננו מכיל סולפטים ולא נוסה על בעלי חיים.

יתרונות: עיצוב מדליק ומרענן שתורם לחוויית שימוש טובה יותר, ערכות מוצלחות עם אקססוריז לייצוב השיער וויסות יונים חיוביים/ שליליים שמונע חשמל סטטי לאחר השימוש.

חסרונות: לא פונה לקהל מעצבי השיער המקצועי (בישראל) ומחירו מעט יקר ביחס ליתר האפשרויות.

שיאומי

כבר כמה שנים טובות שחברת שיאומי ניצבת בחוד החנית בכל מה שנוגע למוצרי חשמל וטכנולוגיה מתקדמים ולכן לא מפתיע לגלות שגם לה יש מייבשי שיער טובים, אפילו טובים מאוד. המיקוד המרכזי הוא בפרקטיקה: כל המכשירים קומפקטיים להדהים, כך שאפשר לקחת אותם לכל נסיעה וטיול מחוץ לבית מבלי להתפשר על הלוק.

הבולט בקטגוריה הוא Xiaomi Mi Ionic שנמכר בכ-250 ₪ בממוצע בסך הכל ומגיע עם טכנולוגיה למניעת חשמל סטטי, בקר למניעת התחממות יתר של השערה, פיה מסתובבת 360 שמאפשרת הגעה לכל הקרקפת ללא הבדל והותרת תוצאה אמינה ומלאה ברק.

יתרונות: עיצוב אווירודינמי להפחתה משמעותית ברעשים, קיצור של כ-50% במשך ייבוש השיער, עיצוב חדשני, פייה מסתובבת להגעה לכל אזורי השיער וכמובן מידת הקומפקטיות והניידות של כל מייבש.

חסרונות: הספק גדול, אך לא מספיק מקצועי ביחס למייבשים מהשורה הראשונה.

בייביליס

בייביליס משווקים בארץ על ידי היבואן המורשה ברימאג דיגיטל אייג' בע"מ, הנמנה עם החברות המובילות בישראל בתחום מוצרי החשמל והאלקטרוניקה הביתיים. מייבשי השיער של החברה נחשבים למתקדמים ובעלי תוצאה עוצמתית, מתאימים לכל סוגי השיער ולעיצוב פשוט ונוח בעשר אצבעות וכמה דקות עבודה ביום.

דגמי החברה נעים בין 200 ₪ למייבש הסטנדרטי (2 מהירויות, 3 דרגות חום וטכנולוגיית זרימת אוויר מתקדמת) ועד 500 ₪ לדגמים המקצועיים, עבור המייבש החכם של החברה (2100 וואט, חיישן דיגיטלי להתאמת עוצמת החום וזרם האוויר וקצב ייבוש יוצא דופן) תשלמו כ-800 ₪.

יתרונות: מייבשים איכותיים, אמינים ועתירי מוניטין, הנמנים עם דור המייבשים הבטיחותי והארגונומי ביותר בארץ ובעולם ומבטיחים ביצוע מספק בכל זמן.

חסרונות: הפיה הצרה שאמורה לתת מענה הן למיטוב זרימת האוויר והן למראה טרנדי ורענן יותר, מספקת בפועל מהירות יציאת אוויר לא אידיאלית בעוצמתה.

ברטה

Berta Professional Hair Dryer נחשב הרבה פחות נפוץ ופופולרי בשוק הישראלי, אבל עם טכנולוגיית היונים למניעת חשמל סטטי (המבוססת על פליטת חום אינפרא-אדום – פי 100 יותר יונים שליליים מכל מוצר אחר בשוק), עוצמה גבוהה של 1,875 וואט והגנה אנטיאוקסידנטית מפני רדיקלים חופשיים, מדובר במייבש שבהחלט שווה לבחון מקרוב. העבודה העוצמתית של המייבש גם מקצרת ביותר מ-50% את זמן הייבוש ומותירה תוצאה זוהרת ומלאה ברק לאורך זמן.

יתרונות: טכנולוגיה מבטיחה לנעילת לחות ויצירת שכבת הגנה מפני רדיקלים חופשיים, פליטת חום אינפרא-אדום שממקסמת את נטרול החשמל הסטטי לאחר הייבוש וההחלקה ועבודה אישית, עוצמתית ומהירה ללא צורך במספרה מקצועית.

חסרונות: פחות מתאים לנסיעות וטיולים בשל גודלו, אין משווק רשמי בארץ ולכן ניתן לרכישה רק דרך חברות כמו אמזון – כרוך בבדיקת אפשרויות המשלוח של החנות ובבדיקת התאמה לשקע ורמת המתח בישראל.  

אישה מחזיקה מייבש שיער מול המראה

הפרמטרים שחשוב לקחת בחשבון בבחירת מייבש שיער

מה אנחנו בסך הכל רוצים? ייבוש מהיר ומלא אחרי המקלחת, בלי שיערות "קופצות" ותוצאה עמידה למשך שעות. אבל לא רק התוצאה הסופית צריכה לעניין אותנו בבחירת המייבש, אלא גם אופן העבודה עמו, הפונקציות והטכנולוגיות, פליטת האוויר וכמובן המחיר. הנה כמה דברים נוספים שצריך לשקול:

האם יש דיפיוזר

חלק מהמייבשים נמכרים בערכה הכוללת דיפיוזר שמתחבר למייבש ומפזר טוב יותר את האוויר ככל שנפח השיער ושטחו גדולים יותר. הדיפיוזר הוא "הקונטרה" של הפיה הצרה והממוקדת, מה שהופך להכרח בקרב מתולתלות ובעלות שיער גלי שרוצות להימנע משבירת התלתלים ולצמצם את כמות החשמל הסטטי בשיער. אם בחרת במייבש ללא דיפיוזר, תמיד אפשר לרכוש אותו בנפרד ולא במחיר יקר.

מהירות הייבוש

מומלץ לבדוק היטב את משך הייבוש המלא שהמכשיר מציע, מה שכמובן נמדד בהספק שלו (על כמה וואט המכשיר עומד). יחד עם זאת, אין חובה לרכוש את המייבש עם ההספק הגדול ביותר: מנוע עם הספק סטנדרטי של 2100 בשילוב טכנולוגיה מתקדמת, יפיק קיצור מהותי בזמן הייבוש.

רמות חום

רוב המייבשים בסקירה שלנו מציעים שתי רמות חום, מה שנחשב כבר שנים לסטנדרט המקובל. מייבשים משוכללים ומתקדמים שמבקשים לפנות לסט הצרכים המורכב יותר של הלקוחות, מציעים כיום מספר גדול יותר של רמות חום (לעתים בין 3-6) שיתאימו לתנאי עיצוב וסוגי שיער מגוונים.

נוחות השימוש

אל משוואת הנוחות נכנסים העיצוב הארגונומי (כלומר כמה נוח לאחוז במכשיר ולווסת אותו בעת השימוש), משקל המייבש, קלות הניקוי (עדיפות לפילטר נשלף) ואפילו אורך הכבל שהוא כולל. המייבש אמור להפיק קלאס במינימום מאמץ ולתפקד ככלי תומך שלא מצריך עבודה מאוד קשה. 

המחיר

זה באמת מפתה מאוד לבחור מייבש שיער בסיסי שיעשה את אותה העבודה רק במחיר יותר נמוך. אבל אם העדפתם זול בלבד, קחו בחשבון מוצר שעלול לשרוף את השיער, להתחמם יתר על המידה ולהתקלקל מהר יותר, לעיתים גם במחיר של תוצאה לא מספיק טובה. זכרו שהמחיר הוא פקטור, אבל הוא לא חזות הכל: מכשיר איכותי, אמין ועמיד שגם מעצבי השיער המקצועיים משתמשים בו יהיה בדרך כלל הבחירה הטובה ביותר. אל תקלו ראש בכל הנוגע למוצרי השיער שלכם.

אז איך אבחר את המוצר שהכי נכון לי?

הדרך הטובה ביותר לבחור מייבש שיער, היא להתאים אותו לצרכי ומאפייני השיער שלך באופן אישי:

  • שיער דקיק ודליל זקוק לדרגות חום נמוכות כדי למנוע את שבירתו, כך שמומלץ לבחור במייבש עם גוף חימום קרמי (לשמירה על לחות השיער ומניעת חשמול סטטי) עם וסת טמפרטורה או הספק סטנדרטי.
  • שיער גלי ומתולתל זקוק לעבודה מהירה אך בחום לא מאוד גבוה ולכן מומלץ להתמקד בדגמים החדשים והמתקדמים ביותר, שאינם מייבשים את השיער ומציעים כמה מהירויות עבודה.
  • שיער קרקפת עבה זקוק לייבוש מקצועי ובעזרת מייבש שיספק חוויית ייבוש כמה שיותר מהירה ונוחה. המטרה היא לעבור מייבוש ממוצע של שעתיים לפחות לכחצי שעה בלבד, על ידי פוקוס לדגמים עם משך הזמן המהיר ביותר לייבוש מלא.
  • שיער ארוך כרוך גם כן בייבוש ממושך ולכן חשוב לבחור במייבש קל משקל, אבל עם הספק עוצמתי כמה שיותר.
  • ומה לגבי שיער קצר? שווה להתמקד במייבשים המקצועיים שמגיעים בערכה עם פיות צרות המאפשרות לעצב נקודתית אזורים ספציפיים ולקבל תוצאה מיטבית תוך זמן קצר.

בשורה התחתונה:

עשרות מייבשי שיער מצוינים מתחרים על תשומת לבכם, אבל כמה מהם מצליחים להתבלט מעל היתר הודות לתכונותיהם היעילות ולחוויית השימוש מהם לאורך זמן. אם תבחרו בחכמה את המייבש הבא, תוכלו לעצב את שיערכם לבד בכמה דקות עבודה ולהפיק תוצאה מספקת לאורך זמן.

שאלות נפוצות:

מומלץ להתמקד בתכונות אופטימליות כמו הספק הזרם, סוג הפיה, משקל הפן ותכונותיו הכלליות שתומכות בסוג השיער המדויק שלך, כפי שמופיע במדריך שלנו.

דייסון, שיאומי ובייביליס מובילים את השוק הפרטי ולצידם מייבשי השיער של רמינגטון, אמיקה וברטה.

ברוב המספרות המקצועיות בישראל תוכלו למצוא את מייבשי השיער של גדעון ואיתמר, לצד דגמים מתקדמים נוספים.

רמינגטון מציעים את טווח המחירים המשתלם ביותר ביחס למייבש ותכונותיו האופטימליות, בין 200-300 ₪ לדגמים המומלצים ביותר.

מייבש השיער של שיאומי נחשב לפטנט ייבוש השיער הקומפקטי ביותר, מותאם במיוחד לטיולים ולנסיעות.

בגדול, עדיף לרכוש פן שמאפשר חיבור לדפיוזר (גם אם נרכש בנפרד). הבולטות באיכות הדפיוזרים הן החברות אמיקה, דייסון ובייביליס.

מייבש שיער

שאלות? אנחנו כאן לענות

מאמרים נוספים באותו נושא

נגישות