נשירת שיער אצל נשים

נשירת שיער נשים - אישה מסתכלת על המסרק ומחזיקה את השיער

פורמולה טבעית ייחודית להצמחת שיער ומניעת נשירה שיעילותה הוכחה במחקר קליני!

נשים מתמודדות בהצלחה עם לא מעט אתגרים לאורך חייהן, אבל נדמה שאתגר "השיער המידלדל" משפיע יותר מכל על הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות לאורך זמן. שיער שופע ובריא הוא מקור גאוותן של רבות ולכן כאשר הוא נפגם, מתרחשת פגיעה משמעותית בביטחון והדימוי העצמי. באנו לבדוק מדוע מתרחשת נשירת שיער אצל נשים ואיך אפשר לעצור אותה:

כל הסיבות לנשירת שיער בקרב נשים

אם שיערך איבד מכוחו ואת מוטרדת מגושים משמעותיים של שיער שנותרים על המברשת, דעי שאת ממש לא לבד: לפחות 40% מנשות העולם צפויות לסבול לפחות פעם אחת בחייהן מנשירת שיער, כאשר לא כל הנסיבות בהכרח מצריכות טיפול וחלקן מהוות תופעה חולפת.

נשירה מסיבות גנטיות

נשים שיש נטייה במשפחתן לנשירה, דלילות ולהתקרחות החל מגיל מסוים, צפויות לסבול מכך באותו האופן ובנקודת זמן דומה. כמובן שהגנטיקה לעתים "מדלגת דור", אבל לא לכולן יש את המזל ליהנות מכך.

נשירת שיער בעקבות שינויים הורמונליים

התקופה שלאחר הלידה ותקופת גיל המעבר (סביב גילאי 50) מאופיינות בשינויים הורמונליים טבעיים, בהם מתרחשת נשירה כתוצאה מירידה חדה של רמות האסטרוגן (שמעניק לשיער את החוזק והברק הטבעיים שלו) ומאובדן מינרלים רבים עם סיום ההיריון וחזרת הגוף לאיזון. לא מעט נשים דואגות כאשר הנשירה שלאחר הלידה מתחילה, אך חשוב לומר שברוב המקרים המצב משתפר לאחר מספר חודשים.

מתח וחרדה המתבטאים בנשירה

אחד הגורמים הנפוצים ביותר לנשירת שיער בקרב נשים. חוויות רגשיות ופסיכולוגיות על רקע של סטרס מוגבר ואף קבוע, פוגעים הלכה למעשה בכמות אספקת הדם שמגיעה לקרקפת.

חסרים תזונתיים שמחלישים את השיער

נשים שסובלות ממחסור בוויטמינים ומינרליים כמו ברזל, אבץ, b12 וויטמין D צפויות לחוות נשירה מוגברת לצד ירידה בגמישות והברק הטבעיים של השיער.

נשירת שיער עקב מחלות ותרופות

כתוצאה ממחלות עור שונות לרבות דלקות, חיידקים ופטריות, נגרמת לא פעם נשירת שיער מוגברת. מחלות נוספות כמו אלופציה אראטה, גידולים ממאירים וכן שימוש בתרופות מסוימות, למשל תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, גלולות הריון, נוגדי דיכאון מסוימים, עלולים לגרום לנשירה מסיבית.

בעיות בבלוטת התריס

תת פעילות או פעילות יתר בבלוטת התריס משפיעים לא פעם על מצב השיער, עד כדי שנשירה קבועה, קשה ומשמעותית שתיבחן אצל רופא, תוליד לא פעם הפניה לבדיקת הבלוטה.

טריכוטולומניה

מדובר בהפרעה נפשית ש"מאלצת" את הסובלים והסובלות ממנה לתלוש באופן כפייתי ובלתי פוסק את השיער (ולא רק את שיער הקרקפת), מה שגורם לדלילות ולקרחות באזורי התלישה.

הליכים כימיים בשיער

ספיגה של חומרי צבע שונים, החלקות, סלסולים מרובים, חימום תדיר וממושך של השיער – כל אלה חודרים את המעטפת החיצונית של השערה ומתיישבים ישירות בשכבת הביניים. התוצאה: שיער שביר, מפוצל וחלש, עם פוטנציאל הרבה יותר גדול לנשירה.

ראש של אישה לפני ואחרי נשירת שיער

נשירת שיער פתאומית

אובדן פתאומי של כמות גדולה מהשיער יכול (ובצדק) להכניס כל אחת ללחץ. אבל איך זה בכלל הגיוני? לשם כך חשוב להתחיל לשחזר את צעדייך בתקופה האחרונה ולנסות להבין מהו אותו שינוי שגרם לכך:

  • האם שינית את התזונה שלך באופן קיצוני (למשל כחלק מדיאטה)?
  • האם עברת לאחרונה ניתוח, אירוע רפואי או חלילה תאונה?
  • האם שינית את תמרוקי השיער שאת משתמשת בהם, החלפת ספר (שאולי משתמש בחומר כימי לא מוצלח) או אפילו מחליק שיער?
  • האם את חווה תקופה לחוצה, עמוסה ומתישה באופן חריג?
  • האם ניגשת בזמן לבדיקות תקופתיות ולבדיקות סקר חשובות?
  • האם את אחרי לידה או בתקופת גיל המעבר?

אם לפחות על אחת מהשאלות הללו ענית "כן", יש סיכוי גדול מאוד שמצאת את הגורם לנשירה וכעת תוכלי להתחיל טיפול מתאים לכך.

נשירת שיער אצל נשים בגיל המעבר

כאילו גלי החום, מצב הרוח המשתנה והשינויים במחזור לא מספיקים, גם השיער מתחיל לסבול מאירועי גיל המעבר. אם יש לך רקע גנטי/ תורשתי של התקרחות, הרי שגם הוא ישחק כאן תפקיד מרכזי ויכריע כיצד ייראה שיערך מכאן והלאה.

החדשות הטובות הן שיש מגוון רחב של פתרונות העומדים לפנייך: מתכשירים, מסכות ותמיסות ועד טיפול תרופתי ואפילו השתלת שיער. גם הפעם מומלץ לאבחן תחילה את הגורם לנשירה שלך ולשקול לפיו את הפתרון המתאים ביותר לבריאות הקרקפת ולעידוד צמיחה חדשה ואיכותית של שיער חזק ועבה.  

מהי נשירה תקינה, ומתי אדע שהנשירה שלי זקוקה לטיפול?

באופן טבעי, שיערנו צומח במחזוריות מסוימת שמביאה לנשירת 100-150 שיערות מידי יום. ולכן כל נשירת שיער שמעבר לכמות זו, מהווה נשירת שיער מוגברת שמצדיקה אבחון וטיפול כלשהו.

איך יודעים? בשתי דרכים:

  • העבירי אצבעות על שיער יבש ומשכי בעדינות. אם נותרו בידך 5 שערות ויותר, סימן שאת סובלת מנשירה מוגברת.
  • הביטי על הכרית שלך בבוקר. יש עליה 10 שערות ומעלה? כדאי להתחיל לשחזר את צעדייך ולהבין מה גורם לנשירה.

לעצור את הנשירה: מהם הטיפולים הנפוצים ביותר?

לאורך העשורים האחרונים נולדו עשרות פתרונות לטיפול בנשירת שיער, המהווים בשורה של ממש לנשים בכל הגילאים ובכל גורמי הנשירה.

טיפול תרופתי לנשירת שיער

התחנה הראשונה להתחיל ממנה היא לבקש בדיקות דם. כאן ניתן לאתר חוסרים שייתכן ומשפיעים על שיערך ואפשר להתחיל להשלים אותם ממש עכשיו. במקביל, קבעי תור לרופא עור שיאבחן את הקרקפת וירשום לך טיפול תרופתי, או הפניה לבדיקות נוספות (למשל בדיקה אנדוקרינולוגית לאבחון בלוטת התריס).

אחת התרופות הנפוצות לנשירת שיער אצל נשים היא מינוקסידיל – תמיסה למריחה על הקרקפת שמעודדת צמיחה מחודשת ותוצאותיה טובות מאוד. אופציות נוספות יהיו שמפו רפואי, אמפולות, טבליות לבליעה או קרם למריחה.

טיפול טבעי

טיפול שאיננו דרך תרופות כימיות לרוב מתמקד בפתרון הגורם לבעיה, לפני שיעודד את הצמיחה מחדש. טיפולים אלה הם בראש ובראשונה שינוי תזונתי הכולל בתוכו השלמת ויטמינים ומינרליים גם דרך תוספי תזונה, שתיית נוזלים מרובה ואף צמחי מרפא שמעניקים לגוף איזון מחודש ומחזקים את שורשי השיער. כיום קיימים לא מעט תוספי תזונה ייעודיים לעידוד צמיחת השיער, ואחד מהם הוא תוסף התזונה HR GROWTH מבית הומאוטריט. הייחודיות שלו היא שהוא הוכח כיעיל במחקר קליני, ועשוי לסייע במגוון סוגי נשירה, לרבות נשירה שנובעת מאלופציה אראטה.

טיפולים נוספים שאפשר לנסות הם דיקור סיני או מזותרפיה (החדרת תמיסה טבעית לקרקפת בעזרת מחטי דיקור זעירות) וכמובן כל הרגל שמקנה רוגע והפחתת מתחים כמו מדיטציה, יוגה, מיינדפולנס וכו'.

תרופות סבתא לנשירת שיער

לתרופות הסבתא אין באמת הוכחה, אבל אם זה עוזר לפחות לחלק מהנשים, אין שום סיבה שלא לנסות אותן גם. הנה 3 האפשרויות הכי חזקות ויעילות לטיפול טבעי בנשירת שיער:

  1. חילבה – הוא אנטיאוקסידנט מעולה ולכן מהווה פלא לאנשים הסובלים מסוכרת, בעיות לב ודם וגם מנשירה. כף-שתיים של חילבה מידי יום צפויות לבלום נשירה משמעותית ולסייע לצמיחת השיער מחדש כעבור תקופה קצרה.
  2. מיץ עלים ירוקים – חסה, מנגולנד, תרד, פטרוזיליה וכל עלה ירוק ורענן עשויים לחולל פלאים לקרקפת שלך ולזקיקים. אפשר לרסק אותם במערבל מזון או לחלוט ולמרוח על השיער.
  3. מיץ בצל – גם לבצל סגולות בריאותיות מפורסמות וייתכן שהוא התשובה שלך לבעיית הנשירה. חצי בצל טחון בבלנדר ומריחתו על השיער עשוי לעזור מאוד.

שגרת טיפוח נכונה לנשים שסובלות מנשירה

מלבד הטיפול או האבחון של הנשירה הנוכחית, חשוב לדעת עוד כמה דברים בנוגע לשגרת ההתנהלות היומיומית שלך עם השיער:

  • לא חופפים כל יום – ובמיוחד לא במצב של נשירה, כדי למנוע ייבוש יתר של השיער. עברי לחפיפה כל 2-3 ימים.
  • סירוק עדין במברשת רכה – אל "תקרעי" את השיער שלך בסירוק אגרסיבי עם משיכות קשות ובמברשת מאוד גסה.
  • תתפנקי במסכה – קנויה או הום-מייד, עם חומרים שעושים טוב לשיער: שמן קיק, שמן רוזמרין, חלמון ביצה ועוד.
  • קדימה שגרה בריאה – זה הזמן ליטול תוספי תזונה חשובים, לסגל תזונה איכותית יותר, להפעיל יותר את הגוף ולישון יותר שעות בלילה. גם הפוגה ממתחים שאת חווה בשגרה תעזור מאוד.
  • תני לשיער לנוח – זה ממש לא הזמן להחלקה ופנים שעלולים לשבור, לייבש ולהחליש מאוד את השיער שלך.

נשירה נשית: לא נישתית וניתנת לשינוי!

נשירת שיער אצל נשים נחשבת לתופעה נפוצה בכל גיל והגורמים לה רבים. טיפול תרופתי או טבעי ואף שילוב בין שניהם יעניק לך שיקום איכותי וצמיחת שיער מחודשת, עם שיער צפוף ושופע ברק.

שאלות נפוצות:

שינויים הורמונליים (אחרי לידה או בגיל המעבר), גנטיקה, מצבים בריאותיים או נטילת תרופות מסוימות, מתח ולחץ ואפילו הרבה מאוד פן עשויים לגרום לנשירה מוגברת.

שינוי מסוים בהרגלים ההתנהגותיים והתזונתיים צפוי לעזור: צריכת וויטמינים ומינרליים גבוהה יותר, תזונה איכותית והפחתת מתחים כקו טיפול ראשון. בהמשך ניתן לנסות גם דיקור, מזותרפיה או מסכות טבעיות.

בעוד שנשים בגיל המעבר צפויות לחוות נשירה טבעית למדי על רקע הורמונלי, נשים צעירות שאינן אחרי לידה ועם נשירה מוגברת, ככל הנראה זקוקות לאבחון של הגורם המדויק.

כאשר הנשירה מוגברת, כלומר מעל לכמות של 100-150 שערות ביום, ניתן לפנות לרופא עור כדי לאבחן את מצב השיער והקרקפת. מומלץ במקביל לבצע בדיקות דם עדכניות.

נשירה של 100-150 שערות ביום מהווה מצב טבעי ותקין לחלוטין.

כדאי למתן בתקופה הקרובה סירוק אגרסיבי עם מברשת קשה, איסוף והידוק חזק מאוד בגומייה, שימוש במייבש שיער, מחליק והחלקות.

נשירת שיער נשים - אישה מסתכלת על המסרק ומחזיקה את השיער

שאלות? אנחנו כאן לענות

מאמרים נוספים באותו נושא

עיסוי הקרקפת

עיסוי הקרקפת

זה לא סתם טרנד – כי השמועות מספרות שמדובר על שיטה לעידוד צמיחת השיער, זאת לצד יתרונות נוספים – נכון, מדובר על עיסוי קרקפת. זה

קרא עוד »
מגנזיום

מגנזיום ונשירת שיער

האם ידעתם שנשירת שיער יכולה להיגרם ממגוון רחב של סיבות? ובכן, לא רבים יודעים זאת, אך אחת הסיבות לנשירת שיער, נובעת ממחסור במגנזיום (שנחשב למינרל

קרא עוד »
נגישות